Уважаеми колеги,

Каним Ви да вземете участие в семинар на тема „Конфискацията по гражданскопроцесуален ред в контекста на практиката по български дела на Европейския съд по правата на човека и Съда на европейския съюз“, организиран от Съюза на съдиите в България, който ще се проведе на 11.01.2022 г. от 10:00 ч. – 17:00 ч. в Конферентната зала на Съдебната палата, 1 етаж.

Лектори са Здравка Калайджиева (Европейски съд по правата на човека), гл. ас. д-р Ивайло Костов (Софийски университет), доц. д-р Станислав Костов (Софийски университет), съдия Борислав Белазелков (Върховен касационен съд). Очакваме потвърждение от представител на Дирекцията „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ при Министерството на правосъдието, който ще направи изложение относно поставените въпроси в комуникираните от ЕСПЧ жалби по български дела, свързани с конфискацията по гражданскопроцесуален ред и ще представи информация за решения за недопустимост на такива жалби. Модератор на дискусията ще е съдия Албена Бонева от Върховния касационен съд.
В прикачените файлове са програмата на семинара и съдебна практика, която ще бъде обсъждана.Моля желаещите да вземат участие да се регистрират на имейла на ССБ: office@judgesbg.org

Програма на семинара може да видите тук

Статията е прочетена: 687 пъти 

Проектът е осъществен с подкрепата на Фондация „Америка за България”.